#elNanWorld

Jocs de construcció

Com segurament ja sabeu, gairebé tots els jocs d’El Nan són jocs de construcció: El nan casteller, Nanblocks o Nan people.

Els nostres jocs són fets amb fusta massissa de qualitat i han estat recomanats per l’Hospital pediàtric Sant Joan de Déu per les seves propietats pedagògiques i terapèutiques. A nosaltres, no cal dir-ho, ens encanten els jocs de construcció pels múltiples beneficis que aporten als nens. En voleu conèixer alguns? Doncs avui us en fem cinc cèntims en aquest post.

Els de construcció són probablement un dels jocs que més beneficis aporta al desenvolupament integral del nen. En les diferents etapes evolutives, pot ajudar a desenvolupar diferents aspectes motrius, cognitius, intel·lectuals i fins i tot, emocionals. 

Foto: Cada dia es domingo

Els jocs de construcció són dels que més agraden als nens i dels que els acompanyen en els seus moments de joc durant més temps. A l’inici quan són més petits, (al voltant dels 12 mesos i fins els 24 aproximadament) disfruten observant les peces, les seves característiques, formes, colors. Aprenen a encaixar, apilar i, sobretot, a fer caure les construccions. 

A mida que van creixent, van posant més a prova la motricitat fina amb construccions cada vegada més elaborades, donant també pas al joc simbòlic mitjançant la pròpia interpretació i recreació d’objectes i escenaris de la vida real.

Per altra banda, a través els jocs de construcció, els nens van adquirint nocions que els ajuden a comprendre millor el món que els envolta: aspectes espacials com el volum, el tamany, l’equilibri, les formes geomètriques o més complexes com la simetria, l’equilibri i la resistència.

Un altre dels aspectes que aporten els jocs de construcció és el desenvolupament de diferents aspectes cognitius com la capacitat d’observació, la planificació i el raonament.

I encara que no ho sembli, els jocs de construcció ajuden també a treballar aspectes emocionals del nen: l’emoció per la descoberta de la gravetat, l’alegria de finalitzar amb èxit una construcció imaginada o aprendre a tolerar la frustració produïda quan les construccions no funcionen i cauen o no s’aguanten dretes. 

Tallers d’El nan casteller

Hem vist doncs que els jocs de construcció són molt complets i beneficiosos per al desenvolupament integral del nen. Els nostres a més d’estar dissenyats i produits amb materials de primera qualitat, estan inspirats en les tradicions culturals. Però d’això, ja en parlarem un altre dia! 

També et pot agradar
#elNanWorld
Les galetes del Nan
#elNanWorld
Nit de Reis

Deixa un comentari