Compeixalaigua, apassionats dels productes que estimen l’usuari

La Ruth i en Xavi són els dissenyadors de COMPEIXALAIGUA, un estudi de disseny industrial situat al barri de de Gràcia de Barcelona són els responsables del disseny de les peces del Nan Casteller i la seva capsa. Guanyadors de diferents premis, es defineixen com uns apassionats d’aquells productes que estimen l’usuari. A part, es declaren fans del food design i del bon menjar. 😉

La clau està en la peça

El Nan és una peça única, feta d’un sol bloc de fusta de faig, amb una forma geomètrica però de persona, s’encaixa de tal manera que permet recrear els models reals de castells que fan a la plaça. A més, és un joc de construcció, d’encaix i equilibri, però també un joc simbòlic, cosa que el fa únic en la seva espècie.

Compeixalaigua va acabar de donar forma al Nan en si mateix, a l’aixecador i a l’enxaneta. Per poder dissenyar una peça única és van abstraure que qualsevol influència, i afirmen que el moment més divertit del procés de creació va ser posar en postures i postures mentre dissenyàvem la figura de l’aixecador. Si us imagineu als dos fent les postures, entendreu que tant es pot incloure en ‘divertit’ com en ‘esperpèntic’.

Del que estan més orgullosos del resultat és l’equilibri de la peça final, abstracta però reconeixible, geomètrica però amigable i que agrada a nens mentre encaixa perfectament en un espai d’adults. Resultat final, l’acotxador, l’enxaneta i el Nan Casteller amb els seu elements bàsics: pantaló blanc i faixa negra.

 

 

 

El Nan inspirat en els castellers

Compeixalaigua van dissenyar també el logotip del Nan Casteller i les primeres capses de la col·lecció (el Nan Casteller. Joc 40 peces i el El Nan Casteller. Travel)  que reprodueixen la silueta i els colors de la figura del Nan Casteller, el pantaló i la faixa, amb un mocador vermell amb puntets blancs. La nansa, representa el nus del mocador casteller.

Diuen que el principal repte amb el que és van trobar  va ser “donar-li forma al nan sense entrar en conflicte amb cap colla castellera ;-)”.

Evolució de la primera capsa fins avui. El mateix esperit, canvis subtils.

Des de la primera capsa de 40 peces de Nans el 2012, que era una reproducció molt realista del Nan. Tot i que  conserva el mateix esperit que el primer dia, hem tingut 5 versions amb canvis en la capsa! , alguns més subtils i d’altres menys, degut a les diferents necessitats que s’han anat trobant des que vam sortir al mercat: necessitat de posar més informació, donar a conèixer els nostres valors, xarxes socials, etc. Que han fet que la capsa del Nan Casteller d’ara tingui aquest aspecte, us havieu adonat?

L’essència dels primers dissenys continua present en tots els productes del Nan Casteller. Gràcies per acompanyar-nos-hi!

Si t’agrada aquesta entrevista comparteix-la amb l’etiqueta #elnanpeople

 

 

 

També et pot agradar
#elNanPeople
JOGUINES AMB VALORS
#elNanPeople
JOGUINES SANES I DURABLES

Deixa un comentari