#elNanPeople - #elNanWorld

JOGUINES AMB VALORS

JOGUINES SOSTENIBLES (PART 2). JOGUINES AMB VALORS

En els darrers temps, la sostenibilitat s’està posant de moda.

Ja hi ha molta gent que, per convicció o per estètica, porta amunt i avall una ampolla reutilitzable d’aigua amb estampats moníssims.

Però la sostenibilitat va més enllà de no generar residus, la sostenibilitat va de principis, d’estil de vida, però sobretot, de valors.

Els valors en les joguines

Els valors s’adquireixen al llarg de la vida i de les experiències viscudes però, aquells que més integrats tenim, són els que aprenem quan som petits.

Pels infants tot el seu món és aprenentatge i, en aquest procés, hi tenen un paper clau la família, l’escola i la “tribu”.

Aquest entorn és l’encarregat de transmetre valors als adults del futur i una de les millors eines que tenim per a fer-ho és el joc. Segons aquestes premisses, podríem dir que una joguina hauria de ser:

 • Cooperativa: de manera que eviti la competició i afavoreixi la col·laboració per aconseguir un mateix objectiu. Són jocs que preparen als infants per al treball en equip, per compartir espai objectius i també discrepàncies amb els companys. Les joguines cooperatives promouen el respecte, un valor importantíssim tant vers l’entorn, els altres i nosaltres mateixos.
 • Inclusiva: permet el joc de tots els infants independentment del color de pell, origen social o habilitats físiques i intel·lectuals. A la vida no hi ha dues persones iguals i els infants accepten de manera natural qualsevol diferència, de manera que, afavorint aquesta inclusivitat innata dels nens posarem els fonaments d’una societat justa i sense prejudicis.
 • Asexual: qualsevol joguina hauria de poder ser utilitzada per infants independentment del seu sexe. Recordeu que, tant nens com nenes tenen mans, peus, imaginació i curiositat. Cal que ens esforcem per no ser els adults qui afavorim les diferències entre nens i nenes prioritzant els interessos i gust de cada criatura, enlloc del seu sexe, a l’hora d’escollir una joguina.
Llegir més
#elNanPeople - #elNanWorld

JOGUINES SANES I DURABLES

JOGUINES SOSTENIBLES (PART I). JOGUINES PER A TOTS

Parlem de consum i sostenibilitat. Del consumisme, aquell sistema de consum irresponsable i sense mesura, l’enemic de la sostenibilitat. Podem dir que, una de les millors coses que podem fer per encaminar-nos cap a un model de consum més sostenible és apostar per un consum responsable i molt conscient.

Però ve Nadal i tenim petits a casa i volem que els Reis portin joguines i regals i el Tió i els Reis de casa els avis i dels tiets i….. En aquest cas, el millor que podem fer és posar-hi seny i pensar en l’economia, en la nostra butxaca.

És d’esperar, que quan comprem una joguina, ho fem per tal que aquesta sigui aprofitada durant molt de temps. Però sovint, les expectatives queden truncades pel poc interès que desperta, pel canvi de gustos de l’infant o, simplement, perquè s’espatlla al cap de quatre dies.

Llavors, què fem? Comprar de nou un altre joc que durarà ben poc. I així, amics, és com les cases s’omplen de trastos que ens fan perdre espai i diners.

joguines durables

Arribats a aquest punt, és quan hem de reflexionar i pensar quins trets podríem buscar en una joguina per tal que tingui una vida útil més llarga i ens pugui estalviar tant diners com espai. Us proposem 4 característiques que us ajudaran a trobar joguines “de llarga durada”:

 • Joguines Intergeneracionals: són joguines en que nens de diverses edats poden compartir estones de joc tot i els diferents tipus de joc que puguin tenir.
 • Joguines Evolutives: a mesura que creixen, els infants adquireixen noves capacitats i milloren habilitats, això fa que vulguin posar-les en pràctica en el joc. Les joguines evolutives són aquelles capaces de donar resposta a aquests canvis d’etapa, permetent als nens i nenes adaptar-les als seus interessos i necessitats. Acostumen a ser joguines menys interactives però més participatives.
 • Versatilitat: els petits, per naturalesa, necessiten canvis i novetats que els permetin trobar nous al·licients per continuar descobrint i aprenent. Una joguina versàtil concedeix als vailets infinites possibilitats de joc que, d’una altra manera haurien de satisfer mitjançant infinites joguines diferents.
 • Durabilitat: el fet que una joguina tingui una vida útil també depèn de la qualitat. En aquest sentit, cal recordar la frase feta: “Compro car perquè sóc pobre”: és a dir, si invertim en joguines de qualitat aquestes ens acompanyaran durant molt de temps.

Així que, recordeu, abans de sortir a omplir bosses i buidar targetes, penseu que la sostenibilitat també és posar seny, consciència i responsabilitat en tot acte de consum.

Nens sans en un món sa

Llegir més
#elNanWorld - #LuckyNan

Els Castellers del Barça

El Nan Casteller es vesteix amb els colors Blau i Grana

El Barça és més que un club, i no es volia perdre tenir els seu propis castellers. Els Castellers del Barça és un PRODUCTE OFICIAL del FCBarcelona. Amb un packaging espectacular al nivell del Club que representa.

Els Nans Castellers amb la camisa del Barça poden fer castells, es clar, però són un equip, i no cal ser James Bond per imaginar-se a aquesta colla de Nans jugant al vostre esport preferit amb els vostres colors preferits!

Els Nans Castellers porten estampada els colors del FCBarcelona en cada peça. Igual que El Nan Casteller, estan produïts íntegrament a la Fundació Ilersis, a Lleida, un centre especial de treball de gent amb discapacitat mental, són de fusta de faig sostenible i amb pintura eco en base aigua.

Vull Els Castellers del Barça per Nadal!

Volem que pugueu tenir Els Castellers del Barça a casa per aquestes festes. Donat que aquestes festa hem fet UNITATS LIMITADES i per tal que no us quedeu sense, hem creat una PRE-VENDA, això significa que des de ja, pots fer la teva reserva a la nostra botiga on-line, clica AQUÍ

Com funciona la reserva:

 1. Encarregues el model dels Castellers del Barça que més t’agradi
 2. Rebràs un mail amb la teva Reserva
 3. Si has fet la reserva durant el Black Friday (22 al 26 de novembre de 2018) entres en el sorteig de dos entrades per un partit del Barça
 4. Quan el tinguem, te l’enviarem a casa
 5. A gaudir i  Sort!

Models que pots triar:

Llegir més
#LuckyNan

GUANYADOR@ SORTEIG CAÇATIONS

Un sorteig molt desitjat

El dia 13 de novembre vam posar en marxa un SORTEIG-EXPRESS d’un PACK CAÇATIONS + EL DIARI DEL TIÓ per poder viure aquesta experiència tant màgica gratis.

Vam tenir un allau d’interaccions, en concret vau participar un total de 641 persones entre el Facebook del Caçations i el Facebook del Nan Casteller, moltíssimes gràcies!!!

Per fer el sorteig vam gravar el següent video on podeu veure COM i QUI va ser el guanyador@

Tal i com hem vist, la guanyadora és la Lucía Villagrasa , ENHORABONA!

Si us heu quedat amb les ganes de poder anar a buscar el Tió, AQUÍ podeu reservar la vostra experiència del Caçations amb el Diari del TIó.

A més, aquest Nadal hem preparat una selecció de Regals que us el faran viure encara una mica més màgic, en l’apartat de ESPECIAL NADAL del Nan Casteller hi trobareu TOTES les NOVETATS.

Compartim la màgia amb  #elnancasteller #nadalnan #tioelnancasteller #elnanpessebre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Llegir més
#elNanWorld

LA MÀGIA DEL TIÓ

El Caçations i el diari del Tió, una combinació perfecta per viure una tradició tant màgica.

El Tió és una de les nostres tradicions  més màgiques i preferides per les criatures, que l’esperen amb deliri. Cada família la viu d’una forma diferent, però totes són molt especials i comparteixen uns rituals semblants. El tió arriba uns dies abans de Nadal mort de fred , la canalla el tapa amb una manta, el cuida i li dona de menjar. Quan arriba el dia assenyalat, les famílies es reuneixen al voltant del tió, canten cançons i el fan cagar, amb la il·lusió de descobrir quins regals apareixen sota la manta.

Per poder viure aquesta tradició de la millor manera, podeu anar a buscar el Tió amb el CAÇATIONS i anotar tots els millors moments amb EL DIARI DEL TIÓ

EL DIARI DEL TIÓ

A qui no li agradaria tenir guardats els records viscuts al costat del tió de casa? Què fèiem?? Què li donàvem de menjar? Aquest diari us permetrà desar uns moments màgics i irrepetibles, per sempre!

El Diari inclou un calendari de Mandarines, consells sobre que cal donar-li de menjar perquè cagui més i que no, perquè no cagui carbó. També hi trobareu les cançons més populars del Tió, espais per apuntar on l’heu trobat, a quin lloc de la casa es troba, quins regals ha cagat… un llibret d’activitats per passar-s’ho pipa mentre està el Tió a casa i un record inoblidable!

A més podreu transformat una peça del nan Casteller en un tió-clauer molt xulo que us acompanyarà a on vulgueu.

Inclou: Un diari per desar els moments més especials i irrepetibles amb el tió
Una peça del Nan Casteller que podreu transformar en un tió-clauer que es quedarà amb vosaltres per sempre.
Un full d’adhesius per crear el tió del Nan i altres personatges del Nadal.

En aquest producte, i com fem en tots els altres, aportem el nostre gra de sorra per contribuir a un impacte positiu en la societat i l’hem produït a Santpedor (Manresa) amb la Fundació Ampans per persones amb discapacitat intel·lectual. Amb el Diari ajudes a donar oportunitat a persones amb risc d’inclusió social. Gràcies!

pots comprar el teu diari del tió AQUÍ

EL CAÇATIONS

Caçations és la forma més emocionant d’acollir el Tió de Nadal: vas al bosc de Catalunya que escullis i amb l’ajuda d’un mapa i les coordenades GPS l’hauràs de trobar amagat entre els arbres! I porta una nota personalitzada penjada del coll. Només caldrà que te l’emportis i l’alimentis bé per fer-lo cagar per Nadal!

A quins llocs es pot fer el Caçations? Rupit, Montserrat, Prades, Collserola, El Corredor, l’Ordal, Catalunya en Miniatura, Camprodon, El Pedraforca, Navarcles, El Penedès, Riudarenes o Escornalbou. Segur que n’hi ha un prop de casa teva!

Reserva el teu Caçations amb el Diari del Tió AQUÍ

 

 

 

 

L’any passat l’Ana Tarragona va fer un post sobre com es viu la tradició del tió a casa seva, el podeu tornar a llegir AQUÍ .

Esperem que gaudiu molt i omplim les xarxes amb la màgia del Tió del Nan amb #tioelNanCasteller

 

Llegir més